Praktijk voor Osteopathie "de Haarlemmermeer"


Sjaak Eindhoven DO mro
Beethovenlaan 81
2151 GT Nieuw-Vennep
Tel. : 0252-687620

Kinderen en Osteopathie

Kinderosteopaat Nieuw-Vennep Kiss-syndroomHuilbaby
Binnen Osteopathie Praktijk "de Haarlemmermeer" is er al vele jaren ervaring met het behandelen van kinderen en baby's. Er is een nauw contact met (kinder)fysiotherapeuten, (kinder)artsen, borstvoedingscentra en consultatiebureau enz. Al vele baby's en kinderen zijn met goed resultaat behandeld in de praktijk de afgelopen jaren. Naast de 6 jarige klassieke opleiding tot osteopaat zijn er meerdere postgraduele opleidingen gevolgt in het behandelen van baby's en kinderen.
UW KIND WORDT MET ALLE ZORG EN RESPECT BEHANDELD.(WANT DAT IS OSTEOPATHIE)
ER WORDT NIET GEKRAAKT EN UW KIND WORDT NIET IN SCHADELIJKE HOUDINGEN GEFORCEERD.(WANT DAT IS GEEN OSTEOPATHIE)
Een aantal problemen bij kinderen ontstaat tijdens de geboorte. Een nauw geboortekanaal, een stug bekken van de moeder of hulpmiddelen bij de bevalling kunnen de beweeglijkheid van het schedeltje van de baby nadelig beïnvloeden. Dit kan later aanleiding geven tot groeistoornissen, motorische achterstand, onrust en andere klachten zoals oorontstekingen, long- of darmproblemen. Bij kinderen met veel klachten kan osteopathie een veilige weg zijn om deze problemen te verhelpen en/of te voorkomen.
De handen van een osteopaat zijn zacht, zo zacht zelfs, dat baby's kort na de bevalling behandeld kunnen worden.
Kinderen reageren over het algemeen heel plezierig op de behandeling, het werkt heel ontspannend. 
Wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat kinderen die regelmatig schedelbehandelingen ondergingen, tot betere leerprestaties kwamen, zowel op sociaal als op intellectueel niveau.
Juist bij baby's en kinderen blijkt osteopathie op een veilige manier vaak een snelle en effectieve verandering te bieden.
Dit geldt voor allerlei problemen bij baby's of kinderen, of het nu "huil- of spuugbaby's", slaap-, leer-, lees- of gedragsproblemen betreft. 
Ook problemen met spijsvertering, continentie, coördinatie, horen en zien blijken veelal zeer dankbaar te behandelen met osteopathie.
Vergaande kennis van het zieke en gezonde kind, de verschillende ontwikkelingsstadia alles vervat in een specifieke vervolgopleiding door de betreffende osteopaat is uiteraard een "must".
 
De laatste jaren wordt regelmatig het zogenaamde "KISS-syndroom" aangeduid als oorzaak van verschillende problemen bij baby's.
Dit is een veel te simplistische voorstelling zaken. 
Bovendien wordt daarbij te vaak gebruik gemaakt van onnodig agressieve "kraaktechnieken" terwijl men bovendien vraagtekens mag plaatsen bij de opleiding van menigeen die dergelijke technieken toepast !